Διαγωνισμός Ορθογραφίας & Γλώσσας 2021-2022

diagonismos-orthografias-gymnasia-perifereia-peloponnisou

Το σχολείο μας έλαβε μέρος στον “2ο Διαγωνισμό Ορθογραφίας και Γλώσσας για μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου” που διοργάνωσε η περιφέρεια Πελοποννήσου για το σχολικό έτος 2021-2022.

Η ά φάση διεξήχθη σε κάθε Γυμνάσιο την Πέμπτη 17/02/2022.  Στην ά φάση στο σχολείο μας από την Α’ τάξη συμμετείχαν 12 μαθητές, από τη Β’ τάξη 20 μαθητές και από τη Γ’ τάξη 23 μαθητές. Προκρίθηκαν για τη β΄ φάση οι δυο πρώτοι και οι ισοβαθμήσαντες στη δεύτερη θέση από κάθε τάξη.

Από την Α’ τάξη προκρίθηκαν οι:

  • 1η θέση: Πανάγος Γιάννης
  • 2η θέση: Μπαρδούνια Ευλαλία και Φιλιππόπουλος Σπύρος

Από τη Β’ τάξη οι:

  • 1η θέση: Κουτράκης Νίκος
  • 2η θέση: Σπυράκος Παναγιώτης

και από τη Γ’ τάξη οι:

  • 1η θέση: Τάταρη Βασιλέια
  • 2η θέση: Μπουραζάνη Αικατερίνη και Τάρε Παουλίνα

Την Κυριακή 20-02-2022 διεξήχθησαν η β΄ και γ΄ φάση του διαγωνισμού στο 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης, στις οποίες συμμετείχαν μαθητές από όλα τα Γυμνάσια της Λακωνίας.

Στη β΄ φάση προκρίθηκαν οι πέντε πρώτοι κάθε τάξης. Από το σχολείο μας προκρίθηκε η Μπουραζάνη Αικατερίνη της Γ’ τάξης.

Στη συνέχεια στη γ’ φάση προκρίθηκαν οι τρείς πρώτοι κάθε τάξης οι οποίοι και θα εκπροσωπήσουν τη Λακωνία στον μεγάλο τελικό (δ’ φάση) που θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 στο Γυμνάσιο Νέας Κίου Αργολίδας.

Από το σχολείο μας προκρίθηκε η Μπουραζάνη Αικατερίνη της Γ’ τάξης, η οποία και κατέλαβε την πρώτη θέση. Γι’ αυτό τον λόγο ο 3ος διαγωνισμός για το σχολικό έτος 2022-23 θα διεξαχθεί στο σχολείο μας.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν και συνέβαλαν στην επιτυχία του διαγωνισμού.